službena internet stranica udruge

Apr/12

24

Kodeks ponašanja u mreži

Ovim kodeksom definiramo pravila člana korištenja wireless mreže Informatičkog kluba Virus Kapelica. (IKVK), njihova prava i obveze.
čl. 1
Članstvo u IKVK omogućava pristup mreži nakon uplate članarine. Članarina iznosi 240 kn godišnje. Članarinu je moguće platiti na dva obroka od 120 kn, prvi dio do 31. siječnja tekuće godine, a drugi do 30. lipnja tekuće godine.
čl. 2
Član ima obvezu prisustvovanju u radu skupštine i pripremi skupštine, ima pravo kritički se osvrnuti na rad Kluba i predložiti aktivnosti koju potvrđuje skupština.
čl. 3
Član IKVK ima obvezu proći osnovnu edukaciju o ponašanju u mreži. Članovi koji ne prođu osnovnu edukaciju ne mogu očekivati tehničku podršku te su sami dužni izvršiti popravke na vlastitoj opremi. Edukaciju organizira IKVK u prostorijama kluba, najmanje jednom godišnje.
čl. 4
Svaki član identificiran je korisničkim imenom  i lozinkom koju mu ustupa administrator mreže. Korisničko ime sadrži prvo slovo imena i prezime.
čl. 5
Član je dužan Klubu dati valjanu e-mail adresu ili broj telefona. Član je dužan ustupiti svoju geografsku lokaciju.
čl. 6
Korisničko ime i lozinka ne smiju se dijeliti a kršenje članka kazni se trajnim isključenjem iz mreže.
čl. 7
Administrator mreže ima pravo pratiti promet svakog člana. Zapisi o upisu u sustav pohranjuju se trajno.
čl. 8
Strogo je zabranjeno je preuzimanje ilegalnog sadržaja. U slučaju kršenja autorskih prava i kaznene odgovornosti, IKVK prebacuje odgovornost na osobu koja je prekršila zakon Republike Hrvatske.
čl. 9
Preuzimanje velikih datoteka (600MB) odnosno razmjena podataka dopušteno je u vremenu od 00:00 do 06:00 sati. Kršenje članka daje za pravo administratoru da privremeno isključi korisnika iz mreže.
Ovaj kodeks donešene je na skupštini IKVK travnja 2012. godine

No tags

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me
To top