službena internet stranica udruge

O nama

Informatički klub Kapelica osnovan je 15. srpnja 2001. godine na inicijativu mještana mjesta Kapelice. Cilj pokretanja kluba je bio promicanje informatičke kulture kako djece tako i odraslih, upoznavanje sa informacijskom tehnologijom te omogućavanje bržeg usvajanja i razmjene informacija. Organiziranje mladih generacija u udrugu kao što je info klub odvlačimo mlade od zlih poroka današnjice i potičemo ih na učenje, rad i druženje.

Luka Turić, Mireo Eureka 2011.

Prostorije kluba 2011.

Sa radom kluba započeli smo ovdje u Mjesnom domu gdje smo održavali nekoliko početnih predavanja, ali jednom tjedno zbog neadekvatnog prostora. Ubrzo sa početkom školske godine dobivamo jednu prostoriju unutar Područne škole te u njoj nastavljamo sa radom. Susrete i predavanja održavali smo svakog radnog dana (osim ponedjeljka) u trajanju od 4 školska sata, gdje smo nastojali poučiti i pomoći svima zainteresiranima. No zbog promjene programa u tijeku rada škole već slijedeće godine morali smo im osloboditi tu prostoriju i iseliti se iz nje. U dogovoru sa Mjesnim odborom Kapelica dobili smo prostoriju unutar Mjesnog doma koju je bilo potrebno urediti. Tako smo lani započeli sa renoviranjem te prostorije. Obavili smo postavljanje knauf-ploča na strop prostorije, obojili smo zidove, razveli električne instalacije, postavili parkete te nabavili stolove i stolice. Posao koji se je napravio bio je iz vlastitog angažmana potpomognut  financiranjem Mjesnog odbora, volanterizmom dobrovoljaca.

Info klub sada posjeduje vlastiti prostor. Info klub “Virus” broji oko 20 članova i radi na principu volonterizma, odnosno sve što je urađeno urađeno je dobrovoljnim radom i velikim entuzijazmom samih članova.

Renoviranje krovišta mjesnog doma

Od opreme Info klub sada posjeduje pet računala koji zadovoljavaju potrebe članova kluba. Svih pet računala umreženo je u malu mrežu te je ta mreža “spojena” na Internet pomoću MaxADSLa. Priključkom na internet izvršili smo ciljeve iz prijašnjeg razdoblja gdje nam je uz prostorije, internet i web stranica bio glavni cilj. Danas kada imamo opremu, dotok informacija i znanje spremni smo ići dalje….

Kapelica wireless

Na zadnjoj skupštini smo i iznjeli plan o izgradnji Wireless mreže. Mreži koja bi služila nama. Riječ je o bežičnom umrežavanju računala gdje bi baza bila u mjesnom domu Kapelica, a mreža bi pokrivala cijelu Kapelicu pa i dio Garešnice. Mislimo da smo kadri i sposobni to ućiniti. Mislimo da je to naš zadatak.

No comments yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Theme Design by devolux.nh2.me
To top